Despre noi

Înfiinţată în anul 2011, Fundaţia Olga Gudynn şi-a început activitatea având ca pornire cei 11 ani de proiecte alături de copiii din Grădiniţele şi Şcoala Olga Gudynn.

Am încercat prin aceste proiecte să venim în sprijinul celor care aveau nevoie de ajutor, găsind împreună cu elevii noştri soluţii pentru problemele din domeniul educaţional, social şi de mediu.

Elevii noştri au foarte multe iniţiative şi idealuri, iar noi le încurajăm spiritul inovator, sprijinindu-i, alături de părinţii lor, să-şi pună ideile în practică.

Lecţia Generozităţii

Copiii Grădiniţelor şi Şcolii Olga Gudynn învaţă că bunătatea şi toleranţa sunt principalele valori pe care trebuie să le ia cu ei în viaţă.

Toate acţiunile de strângeri de fonduri, pe care copiii noştri le iniţiază şi le coordonează, îi ajută să dobândească mai multă încredere în forţele proprii, să înveţe că îşi pot depăşi limitele atunci când îşi propun un obiectiv; îi ajută să devină mai responsabili, să aprecieze şansa pe care o au, aceea de a avea o familie care să le fie alături în toate proiectele pe care le întreprind.

Pe parcursul unui an şcolar, copiii participă la evenimente ecologice, caritabile, culturale şi găsesc soluţii la diferite probleme care apar atât în viaţa lor cât şi în întreaga lume.

În cadrul cluburilor de artă copiii realizează obiecte lucrate manual: felicitări, obiecte din lut, broşe, accesorii – bijuterii care sunt vândute părinţilor, prietenilor şi bunicilor în cadrul licitaţiilor.

Fondurile strânse sunt direcţionate pentru a îmbogăţi resursele şcolii, pentru a oferi burse copiilor talentaţi din medii defavorizate, pentru achitarea tratamentelor unor copii grav bolnavi şi pentru a oferi hăinuţe, rechizite şi jucării copiilor care trăiesc sub limita modestiei.

Iată câteva dintre acţiunile în care copiii noştri s-au implicat cu multă dăruire: evenimente umanitare în comunele Dragalina, Vadu Roşca, Valea Plopului, Grădiştea, Periş, Dealul Verde – la plantat de copăcei, Tidy Up în Pădurea Băneasa.